Back to top

Centenars de diables gaudeixen de la Tradicional Baixada

El Ball de Diables de Reus ha tornat a viure, un any després, el seu acte més estimat i sentit. El Passeig de Misericòrdia ha tornat a cremar entre grades que en alguns punts s'han buidat per efecte del foc.

És el dia per antonomàsia dels diables de Reus i el Ball de Diables n'és conscient. De fet, cada cop són més els amants de la pirotècnia i la pólvora d'arreu del país que s'apunten a la Baixada de Reus. El fet que només tenint massa, civader i vestit cosit de forma tradicional, hom pugui gaudir-la, obre les portes a incorporar gent que no és soci de l'entitat, però que s'estima el foc. Precisament, en els primers metres de la Baixada alguns civaders -les bosses on es guarden les carretilles- s'han encès provocant l'esclat dels petards del sarró.

Enguany, segons expliquen des del Ball de Diables, hi ha hagut petició de vestits per sobre de la mitjana. Això vol dir que hi ha hagut més diables que en anteriors ocasions. La Baixada, entre grades, ha comportat més d'un ensurt a les persones que havien agafat entrades. 

Torna a viure Misericòrdia

Aquest diumenge 26 Canal Reus reemetra els porgrames especials de la festa Major

  • 8:15h - baixada del Seguici Festiu
  • 13h - Ball solemne curt de l'Àliga de Reus i Goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia 
  • 13:40 - Baixada dels Diables
  • 14:20 -  Actuació castellera, carretillada i castell de foc

Paraules clau:

Notícies relacionades