Back to top

El Centre Cívic Llevant de Reus acollirà vuit tallers gratuïts

Els cursos estan dirigits a persones cuidadores que tenen cura d'altres persones vulnerables i començaran el 25 d'abril i s'allargaran fins al 20 de juny

El «Nou cicle de tallers per a persones cuidadores» adreçat a qui té cura de persones amb malalties cròniques avançades i en situació de dependència, siguin persones cuidadores familiars o persones voluntàries, es reprendrà a Reus el dilluns 25 d’abril, després que s’hagi hagut de suspendre els darrers dos anys amb motiu de la pandèmia. Aquests tallers són fruit de la col·laboració entre l'Escola de Cuidadors de la Fundació “la Caixa” i la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus.

En concret, diversos professionals impartiran vuit tallers gratuïts al Centre Cívic Llevant, ubicat al número 1 de la plaça Horts del Canonges, de 17 a 18.30 h, els dilluns des del 25 d’abril fins al 20 de juny. Es tractaran diverses temàtiques com aprendre a cuidar-se per cuidar, confort físic, dol, bon tracte o recursos comunitaris, entre altres. L’objectiu és aportar les eines necessàries per facilitar la tasca de les persones cuidadores familiars i de les persones voluntàries amb la finalitat d’ampliar les seves competències i, d’aquesta manera, millorar la qualitat de vida de les persones cuidades.

Els tallers

L’assistència al cicle se certificarà i el contingut i durada serà acreditat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

  • 25 d'abril: «Cuidar-se per a cuidar». Dedicat a potenciar dinàmiques d’autocura mitjançant tècniques d’expressió i autoconeixement emocional, atenció plena i interacció i suport grupal.
  • 2 de maig: «Acompanyament emocional i bon tracte». S’ofereixen recursos i eines per facilitar la gestió emocional i afavorir l’afrontament dels cuidadors a partir dels valors i les actituds del bon tracte.
  • 9 de maig: «Confort físic». Es treballen aspectes essencials de la cura física i es proporcionen orientació i directius en àrees com la higiene, les alteracions de la mobilitat i del son, el risc de llagues i l’execució de transferències i canvis posturals.
  • 16 de maig: «Parlem sobre dol». Es presenta el dol des d’una perspectiva d’elaboració activa, afavorint la comprensió del procés i facilitant l’expressió emocional.
  • 23 de maig: «Recursos comunitaris». Orientat a oferir una perspectiva general dels diferents ajuts, serveis, recursos i prestacions disponibles per a persones cuidadores i els seus familiars.
  • 30 de maig: «Persona i demència». Per conèixer el curs de la malaltia i disposar de consells per gestionar de manera més saludable el procés en aquesta mena de malalties neurodegeneratives.
  • 13 de juny: «Ioga». Per iniciar-se en aquesta disciplina tan beneficiosa per a la salut, amb un enfocament centrat en les tècniques de respiració.
  • 20 de juny: «Inspirar-se per cuidar». Espai d’expressió emocional per potenciar la creativitat pròpia com un recurs personal en un entorn d’ajuda mútua per mitjà de la disciplina de l’artteràpia.

Inscripció

La inscripció és gratuïta i es pot fer a través d'aquest enllaç, mitjançant els números de telèfon 690 924 714 o 609 034 678 i a través del correu electrònic info@escueladecuidadores.lacaixa.org .

Escola de Cuidadors

L'Escola de Cuidadors és un espai que té com a objectiu transmetre els valors essencials de la cura, posant a disposició coneixements i habilitats necessaris per a promoure una atenció d'excel·lència al final de la vida.

Aquesta iniciativa, que s'emmarca en el programa per a l'atenció integral a persones amb malalties avançades de la Fundació “la Caixa”, té com a propòsit disminuir la càrrega emocional i física que suposa tenir cura d'una altra persona, proporcionant eines que ampliïn les competències de les persones cuidadores per a millorar la qualitat de vida de la persona cuidada.

Paraules clau:

Notícies relacionades