Back to top

El centre d'Alzheimer de Reus serà referència a Catalunya

Aquest divendres s'ha col·locat la primera pedra, reconvertida a arbre per donar-hi un caire simbòlic. La fundació Rosa María Vivar espera que l'edifici pugui estar enllestit en pocs mesos, i que a la tardor s'inauguri.
primera pedra

Segons la fundació Rosa María Vivar, més de 5.600 persones del territori pateixen Alzheimer. Per tot plegat, des de fa temps, la família Oliva, que impulsa la fundació, treballa per construir un equipament, a tocar del Santuari de Misericòrdia, per donar resposta a les múltiples necessitats que tenen els malalts i les seves famílies

Aquest divendres s'ha col·locat la primera pedra d'aquest somni fet realitat. Un arbre, un oliver, que serà l'epicentre d'un edifici que s'espera que estigui enllestit en els propers mesos i que podria començar a funcionar a la tardor. Ubicat en un solar de 4.300 metres quadrats, a l'Avinguda d'Antoni Planas i Marca, cedit per l'Ajuntament de Reus. 

Primera pedra

La primera pedra ha comptat amb la presència de la família Oliva, l'alclade de Reus, Carles Pellicer i el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani. Tots han destacat la col·laboració entre els diversos agents implicats, que han possibilitat la construcció d'aquest centre

Un centre innovador

Abans d'acabar l'any s'espera que el centre estigui operatiu. Actualment, el centre gestionat per l'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp, és l'únic espai especialitzat en l'atenció d'aquesta malaltia. Però el centre, com reconeix l'alcalde Pellicer, ha quedat petit i sense possibilitat de creixement. Davant d'aquesta situació, el nou equipament es planteja com un referent a nivell català, amb més de mil metres quadrats de construcció i 3.500 de zona ajardinada. Tindrà capacitat per a 80 usuaris de centre de dia, i per 60 més en una unitat de rehabilitació cognitiva. 

Paraules clau:

Notícies relacionades