Back to top

El centre de la Fundació Rosa Maria Vivar, en plena activitat

A principis de gener ja van poder iniciar les teràpies els nous usuaris que esperaven l’obertura del nou centre amb noves places
rosamariavivar

El dia 20 de desembre de 2019 el nou Centre terapèutic d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la memòria va iniciar la seva activitat amb el trasllat dels usuaris que s’ubicaven al centre de la Ctra. de Castellvell de Reus.

horts

Així mateix, a principis de gener ja van poder iniciar les teràpies els nous usuaris que esperaven l’obertura del nou centre amb noves places.

El resultat de la construcció ha estat un edifici avantguardista de 1.070 m2 construïts en planta i 3.500 m2 de zona enjardinada.

El nou Centre és un espai amb estructura íntegrament de fusta, finestrals i jardins,  on els usuaris es beneficien del clima i el contacte amb la natura.

exterior

Actualment el nou Centre dona servei a unes 120 persones i té disponibilitat de places per a nous usuaris.

Els serveis que s’ofereixen al Centre diürn i la Unitat de la memòria segueixen un programa d’estimulació propi, fruit de l’expertesa en el treball de la memòria dels professionals, amb l’objectiu de potenciar les capacitats de les persones en totes les vessants: cognitiva, emocional, funcional, física i social i amb la finalitat d’incidir significativament en la millora de la qualitat de vida de les persones i dels seus familiars cuidadors.

Programa d'entrenament de memòria

Les teràpies no farmacològiques treballen totes les àrees de manera integral a través de la psicoestimulació cognitiva, teràpia ocupacional, fisioteràpia, musicoteràpia, tallers de cuina, teràpia amb gossos, teràpia exterior al jardí, entre d’altres.

gimnas

Per un altre costat, a Unitat de la memòria és un espai independent dins del Centre i compta amb un programa d’entrenament de la memòria que va dirigit a persones que sense presentar cap alteració vulguin potenciar les seves capacitats cognitives i l’agilitat mental, incrementant al màxim el rendiment cognitiu a la vida diària o professional.

Així mateix, aquesta Unitat també ofereix tallers per a persones en fases molt inicials de trastorns neurocognitius que permeten treballar de manera precoç.

Paraules clau:

Notícies relacionades