Back to top

El Centre de Lectura busca finançament europeu

El Centre de Lectura ha iniciat aquest setembre la fase prèvia d'ampliació de les seves instal•lacions. L'entitat compta amb un terç del pressupost necessari, gràcies a les aportacions de la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i mecenes. També busquen finançament europeu.
Lluís Miquel Pérez, president del Centre de Lectura.

Després d'anys al darrere, el Centre de Lectura ha iniciat les obres d'ampliació de les seves instal·lacions. Es tracta de la fase prèvia que ha d'enderrocar l'últim de 4 edificis adjacents, en els solars dels quals s'hi ha de construir el nou edifici. Calculen que els treballs d'enderroc s'allargaran en un mes i mig, atès que s'hi ha trobat uralita. La primera fase busca bastir l'estructura, els fonaments i construir la planta baixa. La segona fase consistirà en aixecar la segona, la tercera planta i la teulada. De moment, l'entitat compta amb un terç del pressupost total, a voltant de 400.000 euros i segueixen buscant finançament.

El president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, ha destacat que 'el pressupost global és de 1.250.000 euros, però està subjectes a les ofertes dels industrial. Tenim mecenatge i ajuda de els institucions, però també estem treballant per aconseguir ajuda europea'. D'entrada, la Diputació de Tarragona aportarà 250.000 euros i l'Ajuntament de Reus 150.000 euros. Des del Centre de Lectura esperen que, de cara al curs vinent, poder tenir enllestida la primera fase de les obres per ja facilitat a les diverses activitats del centre un major espai. Tot i això, des de l'entitat adverteixen que encara no es pot garantir aquest termini.

Paraules clau: