Back to top

El Centre de Lectura de Reus viatja als cinc continents

El Centre de Lectura de Reus ha organitzat durant aquest estiu el taller 'La volta al món a través dels contes'. Una activitat a través de la qual els més petits han viatjat per tot el món aprenent, d'una manera original i divertida, la història i les diverses cultures que s'amaguen al darrere dels cinc continents.
El Centre de Lectura de Reus viatja als cinc continents

Després de viatjar a Europa, Àsia i Amèrica, els nens i nenes que han participat al taller 'La volta al món a través dels contes' del Centre de Lectura de Reus, han agafat el seu passaport i s'han traslladat fins a l'Àfrica. Una sessió en què a través de 3 vídeos animats han conegut 3 països del continent africà i han realitzat una manualitat molt vinculada a la seva història.

Uns contes a través dels quals han après a la perfecció quins materials s'han d'utilitzar per crear unes autèntiques màscares africanes. "Hem fet una màscara amb cartó, que l'hem decorat amb plomes, gomets, colors i grapes", tal com expliquen alguns dels nens que hi han participat.

Unes sessions de dues hores on s'han donat a conèixer els diferents continents i les seves cultures d'una manera molt més divertida i original. I és que existeixen moltes maneres de transmetre cultura i literatura.

"Potser relacionem molt llibre i biblioteca, i la biblioteca engloba moltes altres coses a banda de llibres: és cultura i és literatura. I la literatura es pot transmetre també a través de literatura oral, de contes escoltats, de vídeos...", explica la bibliotecària Marta Vidal. I és que es tracta d'un taller amb el qual es buscava "anar una mica més enllà" de la manera tradicional de llegir un conte.

Malauradament, això ja s'acaba, ja que el pròxim 30 d'agost el centre realitzarà l'última sessió dedicada a Oceania. No obstant això, i després de l'èxit d'enguany, des del centre no descarten tornar a agafar el passaport l'estiu que ve i viatjar per les diverses històries que s'amaguen dins els contes.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades