Back to top

El centre de Reus recula, durant unes hores, a l'època Modernista

Per promocionar la ruta Modernista de Reus, diversos cotxes d'època amb els ocupants vestits com ara fa cent anys, s'han passejat pel centre de la capital del Baix Camp.

Com trets d'una pel·lícula dels "feliços anys 20", una desena de cotxes "vintage" amb els seus propietaris vestits també d'època, s'han passejat pel centre de Reus amb l'objectiu de fer més visible el patrimoni Modernista que hi ha a la ciutat. Molts curiosos s'han apropat a la plaça del Mercadal on, durant un parell d'hores, hi han estat aparcats els vehicles. Una imatge que ens traslladava 100 anys enrere en el temps. 
Només els mòbils que no paraven de fer fotos per captar aquells instants, ens feien tornar al present.

Durant la jornada, organitzada per l'entitat Biela Club Clàssics Històrics de Reus, han visitat la Casa Navàs, el Teatre Fortuny i El Círcol.

Una afició costosa

Mantenir els cotxes en funcionament no és fàcil, perquè quan s'espatllen, gairebé és impossible trobar peces de recanvi, i la majoria de vegades s'han de fer a mà, com ens explica el president de Biela Club Clàssics Històrics de Reus, Joan M. Llorens. A més, l'afició topa amb les normatives per reduir la contaminació ambiental. De moment, afegeix Llorens, "ens respecten", tot i que amb les pressions mediambientals no té gaire clar que puguin circular durant molts anys. Per Llorens, "deixar-nos aparcats seria com aparcar la Casa Navàs, un delicte".
Durant la jornada han visitat la casa Navàs, el Teatre Fortuny i El Círcol.

Paraules clau:

Notícies relacionades