Back to top

El Centre Social El Roser obrirà les portes la primavera de 2021

Les obres del projecte per convertir la presó preventiva en un equipament per atendre persones desamparades es troben actualment en un 20%

El nou Centre Social El Roser de Reus va agafant forma. Les obres del projecte es troben ara mateix a un 20% i està previst que obri les portes la primavera de 2021. L'edificació es dividirà en tres grans blocs per tal de concentrar els usos socials de la ciutat en un sol equipament, tot mantenint l'essència de l'antiga presó preventiva i només efectuant escasses modificacions per adaptar-la al nou ús.

  • Allotjament, gestió de persones i aliments i emmagatzematge d'aliments.
  • Activitats d'oficina i gestió.
  • Menjador social, cafeteria, cuina i zona de càrrega d'aliments.

Està previst que l'equipament pugui acollir un màxim de 25 persones desamparades per situacions com:

  • Violència domèstica.
  • Pobresa.
  • Moments determinats (COVID-19...).

També incorporarà una sala polivalent que podrà reconvertir-se en menjador o dormitori en moments puntuals.

Estat actual de les obres del Centre Social El Roser

Iniciativa 100% social

La idea és que el Centre Social El Roser no sigui només un servei d'atenció immediata, sinó també "un trampolí on es gestionin les possibilitats de les persones", segons ha declarat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella. La gestió de l'equipament anirà a càrrec d'una empresa d'inclusió laboral per tal de garantir la formació i l'accés al treball de les persones necessitades. 

La inversió total de les obres és d'1,8 milions d'euros i s'espera que els diners que es generin es reinverteixin en el teixit social de la ciutat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades