Back to top

El Centre Terapèutic Alzheimer disposa de noves places subvencionades

El Centre Terapèutic Alzheimer de Reus ja pot acollir nous usuaris a través d'una subvenció de la Generalitat de Catalunya. A més de les noves places, la dotació econòmica permetrà també obrir beques per al transport adaptat dels usuaris cap al centre de dia així com per al menjador.

El departament d'Afers Social i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l'Associació d'Alzheimer de Reus una subvenció per un import de gairebé 200.000 euros. La dotació anirà destinada al nou Centre terapèutic d'estimulació cognitiva per aquest tipus de trastorns i servirà per poder acollir un total de 45 nous usuaris a les seves instal·lacions. D'aquesta manera el centre, impulsat per la Fundació Rosa Maria Vivar, assoleix un dels seus principals objectius. 

En aquest sentit, Margarida Oliva, presidenta de la fundació, ha explicat que un dels principals reptes era que "els possibles usuaris que volguessin venir njo tinguessin una barrera econòmica de manera que poguessin gaudir d'ajuts públics". 

Per altra, María Jesús Lerín, directora del centre, creu que "en aquests moments les associacions estem cobrint on l'adminsitració no pot arribar". 

El centre disposa de 45 noves plaves subvencionades

Aquestes places es divideixen en trenta places de jornada completa al Centre per una intensitat de 6, 5 o 3 dies a la setmana subvencionades fins a 350 euros/mes. I deu places més, de 3 dies a la setmana, per als tallers del programa d’estimulació cognitiva destinat a persones en fase inicial amb un import subvencionat de 100 euros/mes cadascuna.

Els usuaris també podran gaudir de transport adaptat i de beques pel menjador

Pel que fa al transport adaptat,  El Centre posarà a disposició dels usuaris 4 rutes que cobriran el territori: àrea de Reus, àrea de Tarragona, línia de costa i línia d’interior fins a exhaurir places. Les places que encaixin en el recorregut seran subvencionades en gairebé un 70% i caldrà un copagament de l’usuari d’una tarifa plana de només 100 euros al mes.

També S’oferiran 5 places de menjador per a 5 dies a la setmana per a aquelles persones amb situació més vulnerable. Els requisits per a sol·licitar aquests ajuts són molt senzills i s’han definit amb l’objectiu de poder facilitar la seva sol·licitud per part de la majoria i que se’n puguin beneficiar el màxim de persones. Pel què fa als ajuts del transport, tots els usuaris del Centre podran sol·licitar l’ajut sense cap més requisit previ que presentar la sol·licitud i ajustar-se a les rutes establertes i segons existència de plaça.

Paraules clau:

Notícies relacionades