Back to top

Centres d’interès sobre feminismes, coeducació i LGTBI+ a Cambrils

Dos centres disposaran de material bibliogràfic per promoure la igualtat de gènere i empoderar les diverses sexualitats, identitat i/o expressió de gènere
noticies

L’Ajuntament de Cambrils ha estrenat aquest mes de març, en el marc del Dia Internacional de les Dones, dos centres d’interès, adreçats a la ciutadania de Cambrils, dotats de materials bibliogràfics diversos per tal de promoure la igualtat de gènere i empoderar les diversitats d’orientacions sexuals, identitat i/o expressió de gènere.

Projecte transversal de perspectiva de gènere

centres

Els centres d’interès son el resultat d’un projecte transversal amb perspectiva de gènere elaborat conjuntament des de la Biblioteca Josep Salceda i Castells i l’Àrea de Polítiques d’Igualtat.

Constitueixen dos espais bibliogràfics propis, dotats de materials específics, sobre feminismes, noves masculinitats, coeducació i LGBTI+. Concretament, els centres d’interès estan dotats amb 579 documents en format llibre i audiovisual amb l’objectiu de promoure la socialització des de la igualtat de gènere.

Aquests espais volen ser un marc de referència, municipal i supramunicipal, per generar coneixement, mirada crítica i empoderament per afavorir la construcció d’ una societat lliure de masclisme.

Públic infantil, juvenil i adult

La ciutadania tindrà al seu abast un espai específic adreçat al públic familiar i infantil, amb contes coeducatius i un altre espai adreçat al públic juvenil i adult amb materials bibliogràfics i dvd’s sobre Feminismes i LGBTI+ que s’aniran actualitzant anualment amb nous materials en aquests àmbits.

Els centres d’interès han estat il·lustrats per la pintora i il·lustradora cambrilenca Nuri Mariné i complementen el projecte de les “Maletes coeducatives Vivim Igual”, en funcionament des de l’any 2017, destinades, en sistema de préstec, als centres educatius de primària i secundària de Cambrils amb l’objectiu de donar suport a la tasca coeducativa que es realitza des dels centres docents.

Aquesta setmana els centres han rebut la visita de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Tarragona, Ekaterina Kàtcheff, acompanyada de la regidora de Cultura, Cinta Ballesté, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélèn Arcelin.

Paraules clau:

Notícies relacionades