Back to top

CGT es presentarà com acusació en el cas del treballador mort a SECOMSA

El treballador va ser atropellat per una pala excavadora i pel que sembla va morir a l'acte, segons les primeres recerques fetes sobre l'accident

El passat dijous 7 d'octubre, passades les 7 de la tarda, va morir en accident laboral a les instal·lacions de l'empresa Secomsa (Serveis Comarcals Mediambientals), situada al terme de Botarell, un treballador de l'empresa. La víctima era afiliat i delegat de CGT.

El treballador va ser atropellat per una pala excavadora i pel que sembla va morir a l'acte, segons les primeres recerques fetes sobre l'accident. Des de CGT asseguren que van emprendre les mesures necessàries per a esclarir els fets que van causar la mort del company.

Segons informa CGT, volen garantir "que no s'hagués pogut incórrer en alguna mena d'incompliment relacionat amb les mesures de seguretat". Per aquest motiu, després de visitar les instal·lacions de l'empresa i de reunir-se amb el comitè d'empresa, han acordat que el sindicat es personi com a acusació davant el jutjat d'instrucció número 3 de Reus, que és el que porta el cas. CGT presentarà l'acusació a través dels seus serveis jurídics (Col·lectiu Ronda).

CGT denuncia la falta d'implicació de les administracions

Des de CGT denuncien que "els accidents laborals s'han convertit en una xacra social i uns dels motius principals de mortalitat a l'Estat Espanyol", a més critiquen que les administracions no estan aplicant "mesures i inversions més contundents" per abordar aquesta problemàtica. Finalment afegeixen que "la consolidació de la precarietat laboral en tots els sectors i la falta de conscienciació per part de l'empresariat que no es pot especular amb la seguretat i salut de les treballadores, són causes directes d’aquesta injustícia social que no hauria de gaudir d'impunitat". 

Paraules clau:

Notícies relacionades