Back to top

Chakir El Homrami demana col•laboració entre els sindicats i l'AEQT

El Homrami assegura que estan molt a prop de signar un document que permetrà fer una passa endavant per la prevenció de riscos al polígon.

En la visita que el conseller de Treball, Chakim El Homrami, va fer a Reus el passat divendres, va assegurar que s'està molt a prop d'arribar a un acord. El conseller ha demanat als sindicats i, especialment, a la patronal, l'AEQT, que tornin a seure a la taula de negociació per signar un document que comportaria un avanç en la prevenció de riscos laborals en l'entorn de la petroquímica de Tarragona.

El Homrami, ha declarat que aquest document "planteja elements que són innovadors", com ara "la mirada mancomunada de tot el polígon entorn de la prevenció de riscos laborals més enllà de la responsabilitat de cada empresa". D'altra banda assegura que "tota aquesta feina no es pot quedar a un calaix".

Segons el conseller, el Departament de Treball s'ha encarregat de mobilitzar les feines d'inspecció de la mà de l'autoritat laboral i el cos de Mossos d'Esquadra. Una feina que, detalla, serà de gran importància per la instrucció del cas i per la seva resolució perquè "l'autoritat laboral actuarà de forma contundent si es considera que hi ha responsabilitat".

D'altra banda el Govern ha anunciat que els tràmits administratius per permetre la reobertura de la segona planta d'IQOXE estan molt avançats. Asseguren que un cop s'hagi corroborat la seguretat de l'espai, donaran el vistiplau perquè la planta pugui tornar a operar.

Paraules clau:

Notícies relacionades