Back to top

El Cicle de Cinema Infantil en Català torna a Reus

Cada dijous a dos quarts de 7 de la tarda, es projectarà una pel·lícula d'animació doblada en català per a un públic infantil i familiar als Cines Axion

Del 7 de juliol i fins al 25 d’agost, la població de Reus i rodalia tindrà l’oportunitat de poder veure 8 títols en català a un preu per a tots els públics, 2 €, als Cines Axion, ubicats a l’interior del Centre Comercial que organitza el cicle.

Cada dijous a dos quarts de 7 de la tarda, es projectarà una pel·lícula d'animació doblada en català per a un públic infantil i familiar, cosa que és difícil de trobar, especialment a la ciutat. CINC, el Cicle de cinema infantil en català celebra el seu segon any a La Fira Centre Comercial després que l'any passat assolís 931 espectadors.

Programació

  • 7 de juliol - Dos col·legues i la gran bèstia
  • 14 de juliol - Trash
  • 21 de juliol - La Klara i el Nadal a la granja
  • 28 de juliol - Kikoriki: Déjà-Vu
  • 4 d'agost - ¡Canta 2!
  • 11 d'agost - Ainbo: La guerrera de l’Amazones
  • 18 d'agost - Buscant la màgica Doremi
  • 25 d'agost - Llunàtics
programació cinema català

Una iniciativa per fomentar el cinema en català

La tornada a Reus del CINC va ser possible gràcies a les converses que des de 2019 van mantenir el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i La Fira.

El Cicle de Cinema Familiar, que després va esdevenir CINC, va néixer a Reus l’any 2003 per la preocupació de la llavors Regidoria de Política Lingüística i el Centre de Normalització perquè els infants de la ciutat i rodalia no podien veure pel·lícules infantils en la llengua pròpia de Catalunya.

EL CINC és una iniciativa de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Paraules clau:

Notícies relacionades