Back to top

Un cicle d'activitats per fer front a l'emergència climàtica de manera espiritual

El Grup de Diàleg Interreligiós i interconviccional de Reus ha donat el tret de sortida al primer Cicle d'Ecologia Profunda i espiritualitat. Es tracta d'un seguit d'activitats per tal de tractar l'emergència climàtica des de la sensibilitat espiritual amb la premissa que les emocions que sentim davant d'aquest problema ens mouen per canviar les coses.

El Grup de Diàleg Interreligiós i interconviccional de Reus ha donat el tret de sortida al primer Cicle d'Ecologia Profunda i espiritualitat. Es tracta d'un seguit d'activitats per tal de tractar l'emergència climàtica des de la sensibilitat espiritual amb la premissa que les emocions que sentim davant d'aquest problema ens mouen per canviar les coses. El Centre Cívic Llevant ha estat l'escenari d'aquesta primera sessió amb un taller anomenat "El treball que reconnecta".

El taller té per objectiu despertar la resiliència interior i exterior per fer front al canvi climàtic i vol mostrar com des del treball interior d'un mateix es poden fer canvis en el món. Durant la sessió també s'han posat sobre la taula diverses maneres per fer front a l'ecoansietat, és a dir, al "temor crònic vers un cataclisme ambiental". En aquest sentit, Daniel Turón, ecofilòsof i ecopsicòleg apunta que "si som capaços de fixar-nos en els desastres naturals i els efectes de l'emergència, ens podem commoure i quan ens commouen, passem a l'acció".

El cicle també recull dues activitats més, un cap de setmana de tallers, ponències i espais de diàleg al mig de la natura, a Vilanova de Prades el 22 i 23 d'octubre i una xerrada sobre felicitat sostenible a càrrec del metge Anton Soler. Aquesta darrera proposta serà el 3 de novembre a la Biblioteca Xavier Amorós.

Arnau Oliveres, codirector d'AUDIR i coordinador del GDI-Reus explica que "l'objectiu del cicle és sensibilitzar amb la consciència ecològica que en certa manera tothom la té però des d'un punt de vista des de les tradicions de saviesa i espirituals i religioses del món, que sempre l'han tingut aquesta sensibilitat."

Aquest grup de diàleg reusenc forma part de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional, que aglutina persones de diverses tradicions religioses i no religioses per treballar a favor del coneixement i la cooperació.

Paraules clau:

Notícies relacionades