Back to top

El Cicle Grans Mestres arrenca alçant la veu contra les injustícies

El Cicle Grans Mestres es representa al Teatre Fortuny cada primer dimarts de mes a les 20.30 h

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus té a punt una nova edició del Cicle Grans Mestres amb el lema “La veu rebel”, que començarà el pròxim dimarts dia 8 de febrer sota la direcció artística de Francesc Cerro-Ferran. El Cicle Grans Mestres es representa al Teatre Fortuny cada primer dimarts de mes a les 20.30 h i les entrades es poden adquirir a través d'aquest enllaç o a la taquilla del teatre.

Programació Cicle Grans Mestres 2022

8 de febrer

  • Eliot dins jo: Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Amb Mercè Sampietro. Dansa: Marie-Lou Renon. Veu en off: Cristina Cabré. Traducció: Josep Maria Jaumà. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Moviment: Marie-Lou Renon / Francesc Cerro-Ferran. Agraïments: Josep Maria Jaumà / Edicions 1984 / Josep Cots. Cercant la complicitat i connexió amb els principals escenaris europeus, celebrem la paraula feta verb de l’immortal Premi Nobel de Literatura Thomas Stearns Eliot (T. S. Eliot) i proposem a l’espectador una mise-en-place de teatre-dansa a partir dels seus versos traduïts per Josep Maria Jaumà, interpretats per Mercè Sampietro i dansats per Marie-Lou Renon. Una creació contemporània que eleva la punyent –i a cops críptica– poesia d’Eliot a un món ple d’imatges, sons i moviments molt propers a l’univers beckettià.
mercè sampietro cicle grans mestres teatre

1 de març

  • Elles immortals: Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrprets: Montse Guallar, Bàrbara Roig i Alba Aluja. Música en directe: Sara Sambola i Aleix Bové. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Tres dones apareixen simultàniament en un espai atemporal per narrar-nos en primera persona les seves vides. Tres heroïnes en un exercici escènic que uneix les seves (polèmiques) veus clamant justícia, venjança i llibertat en un món capitalitzat per l’home i els mals propis del patriarcat. Des de la Grècia clàssica ens arriba un discurs plenament actual i sense filtres, ple de coratge, força i empoderament.

5 d’abril

  • L’últim Sòcrates. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrpret: Joan Carreras. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Fotografia del cartell: Sergi Margalef. La Paraula torna i es vesteix de gal·la al temple de la Paraula, el Teatre. De la mà del darrer Premi Max i Premi Butaca al Millor Actor 2021 –Joan Carreras– viurem i reviurem els darrers moments de la vida del filòsof Sòcrates, així com l’actualitat d’un polèmic discurs que, malgrat que hagin passat més de dos mil·lenis, encara continua vigent. Una ocasió única per gaudir d’un espectacle protagonitzat per un dels millors actors nacionals de tots els temps.
Mar Ulldemolins, actriu. Grans Mestres.

3 de maig

  • Cartes de NYC. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrprets: Mar Ulldemolins. Música en directe: Maribel Torres. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Continuant amb la trilogia del sentiment iniciada la temporada 2020 amb “Entre tu i jo”, Mar Ulldemolins retrata una relació en què la paraula, l’enginy i els sentiments actuen com a eix vertebrador d’una història que transportarà l’espectador a un món ple de referents que no deixen de ser la història de la nostra vida, la història d’allò que volem, triem i ens defineix.

1 de juny

  • Julius Caesar. Autor: William Shakespeare. Direcció i dramatúrgia: Francesc Cerro-Ferran. Intèrprets: Joan Carreras, Josep Julien i Ernest Villegas. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Un trio d’asos format protagonitza aquesta postversió del clàssic shakespearià en què la perversió de la paraula juga, xoca o directament contradiu la força del pensament i evidencia la putrefacció sense límits del poder i dels poderosos. Tres actors d’alt voltatge al capdavant d’un tour de force filosòfic-polític.
Titus Andrònic cicle Grans Mestres Teatre Fortuny

4 d’octubre

  • [Russos]. Dramatúrgia i direcció: Francesc Cerro-Ferran. Intèrpret: Josep Julien. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Fotografia: Sergi Margalef. Irreverent, iconoclasta, imprevisible, descarada, sorprenent i necessària. [RUSSOS] és una peça de creació contemporània a partir de diversos referents rabiosament actuals del món eslau. Una mirada diferent (i peculiar) a la manera d’entendre el món segons els nostres valors. L’actor Josep Julien s’embarcarà en un viatge sense precedents que farà navegar l’espectador en un mar en ple tsunami.

8 de novembre

  • Fedra despullada. Direcció i dramatúrgia: Francesc Cerro-Ferran Intèrpret: Bàrbara Roig Audiovisual: Ivó Vinuesa. Una de les millors representants de la jove generació d’actrius catalanes, Bàrbara Roig, interpel·larà el públic tot posant-se en la pell d’una de les figures més polèmiques de la tragèdia grega, Fedra. Una versió totalment contemporània i colpidora del mite grec revisada des dels referents de la societat del segle XXI.

20 de desembre

  • La pobra gent. Autor: Thomas Hardy. Versió, direcció i dramatúrgia: Francesc Cerro-Ferran. Audiovisuals: Ivó Vinuesa. Repartiment en curs. Versió lliure del llibre de Thomas Hardy “The woodlanders”. Una història de vides contraposades plenes de somnis difícilment realitzables. Primera mise-en-place d’un text que ha tingut diverses adaptacions cinematogràfiques protagonitzades per un elenc dels millors actors i actrius del moment.

Paraules clau:

Notícies relacionades