Back to top

Ciència, tecnologia i matemàtiques s'alien a la IV Fira Tastet de Ciència

La ciència ha compartit protagonisme amb les matemàtiques i la tecnologia en el marc de la quarta fira Tastets de Ciència, que ha omplert Reus d'experiments i alumnes
Robot

Encuriosir estudiants de totes les edats envers la ciència, la tecnologia i les matemàtiques. És el que s'ha aconseguit a la quarta edició de la Fira Tastet de Ciència, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Reus. 24 escoles i instituts de les comarques de Tarragona s'han aplegat a la plaça de l'Univers i a la segona planta de la Fira Centre Comercial per mostrar una setantena d'experiments a pares i docents.

Observar com canvia la naturalesa d'un ou submergint-lo en diferents líquids és una de les proves que s'han pogut veure en aquesta fira. Es tracta d'un experiment que han dut a terme un grup d'alumnes de l'escola Montsant de Reus. D'aquesta manera, els estudiants han estat els grans protagonistes de la jornada, ja que han estat els encarregats de mostrar els resultats dels experiments davant de docents, pares i curiosos.

En aquesta edició, una de les novetats de la fira ha estat la diversificació dels àmbits de les proves, tal com explica Neus Gallart, referent del Centre de Recursos Pedagògics Baix Camp de la Fira Tastet de Ciència, qui assenyala que per primera vegada s'ha volgut apostar per la tecnologia i les matemàtiques per tal d'obrir nous horitzons en l'alumnat. Per la seva part, la directora del centre, Carme Blasi, afegeix que aquesta és una oportunitat per forjar els coneixements i a la vegada, l'autoestima dels infants i joves.

Qui sap si després d'aquest petit tast, tenim davant nostre els científics del futur.

Paraules clau: