Back to top

El CIMIR incorpora un nou fons fotogràfic de la ciutat de Reus

Jaume Muntané va dedicar la seva vida a immortalitzar els actes públics de la ciutat entre els anys 1955 i 1995

El Centre de la Imatge Mas Iglesias incorpora un nou fons fotogràfic. Es tracta de l'arxiu de Jaume Muntané, fotògraf reusenc que va dedicar la seva vida a retratar el dia a dia de la ciutat de Reus, entre els anys 1955 i 1995.

En total, la família Muntané Izquierdo ha lliurat 1.500 reportatges fotogràfics que reflecteixen com era la vida a la capital del Baix Camp durant més de 40 anys.

Muntané va obrir el seu propi negoci a Reus

Muntané va tenir una vida complicada, començant la seva carrera fotogràfica a cal Santoja, una casa de fotografia que feia reportatges a les terres de l'Ebre. Acabada la Guerra Civil, es va haver d'exiliar a França.

Quan va tornar a Reus va treballar a diversos comerços fotogràfics i no va ser fins al 1958 que va obrir el seu propi negoci, Muntané reportatges fotogràfics, al carrer de Llovera, un negoci actiu fins al 1992.

Àlex Cervelló, tècnic del CIMIR, ha posat en valor l'arxiu de Muntané, ja que permet "permet veure la part més personal, però també política, dels actes públics que s'anaven celebrant a la ciutat, durant un llarg període de temps".

Paraules clau:

Notícies relacionades