Back to top

El CIMIR rep el Documental del Mes de gener, que tracta la violació

"Allò que no et mata..." és una pel·lícula que exposa les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual en què l’abusador no és un desconegut.

Aquest dijous dia 21 de gener arriba al Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) "Allò que no et mata...", una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual. El film s’estrena a 70 sales arreu d’Espanya de la mà de Docs del Mes. 

“Em va portar anys trencar aquestes sensacions. El pitjor efecte secundari va ser l’odi”, explica l’Ada que amb només 19 anys va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a un sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. 

La projecció a Reus serà al CIMIR el dia 21 de gener, a partir de les 19:00 h. L'accés és lliure i gratuït, tot i que hi ha les limitacions que marca la normativa COVID19. 

"Allò que no et mata..."

Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança. La història de l’Ada és narrada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es van sentir abans, durant i després. A poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida. 

Alexe Poukine, posa en boca de 12 dones i dos homes el text que escriu l’Ada després de la seva experiència, que, al dir-ho en primera persona els porta records i reaccions en cadascun d’ells. Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o d’una agressió sexual en què l’abusador no és un desconegut. La pel·lícula desconstrueix la imatge que encara tenim actualment del violador, alhora que posa en primer pla la qüestió del consentiment en les relacions sexuals. I, en aquest sentit, com un “breu” episodi traumàtic pot enfonsar-nos la vida. 

"Allò que no et mata..." no és només la història de l’Ada, sinó una contribució a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat. Només a Espanya es denuncien més de 1.000 agressions i abusos sexuals cada mes, dada que augmenta un 10% cada any des del 2013. A més, un 74% dels casos denunciats son comesos per persones de l’entorn més proper. 

Paraules clau:

Notícies relacionades