Back to top

Cinc desapareguts a la Conca de Barberà

Els equips d'emergència continuen buscant les persones que han desaparegut durant la llevantada d'aquest dimarts a la nit. A més dels dos veïns de Vilaverd i dels dos de l'Espluga de Francolí, els Bombers de la Generalitat busquen també un camioner belga.
Cinc desapareguts a la Conca de Barberà

Ja són cinc els desapareguts per les fortes pluges d'aquest dimarts a la nit a la Conca de Barberà. La comarca, especialment colpejada pel temporal, intenta recuperar-se mica en mica però les bones notícies, de moment, no arriben

Als dos veïns de Vilaverd, que haurien sigut arrossegats per l'aigua dins la caravana en la qual vivien; i als dos ocupants d'un vehicle que s'hauria vist arrossegat per l'aigua a l'Espluga de Francolí; ara els Bombers de la Generalitat han assegurat que busquen una cinquena persona

Es tractaria d'un camioner belga i hauria estat el consolat d'aquest país qui hauria alertat els Mossos d'Esquadra. De moment s'ha localitzat el camió, tal i com el cos informa en aquesta piulada. 

Tasques de recerca

Quatre persones continuen desaparegudes a la Conca de Barberà. Dues d'elles es trobaven a l'interior d'un bungalow a Vilaverd quan l'aigua se l'hauria endut. Són una dona, de 69 anys, i el seu fill, de 42. De moment no se'n tenen notícies. 

Els serveis d'emergència els busquen des de la mitjanit d'aquest dimarts. Diverses dotacions fan batudes pel terreny per localitzar la caravana on vivien. Les tasques de recerca han estat molt complicades per la foscor de la nit.

Desolació a l'Espluga de Francolí

A més dels dos desapareguts de Vilaverd, també hi ha dues persones que s'haurien vist sorpreses per la llevantada a l'Espluga de Francolí. Aquest matí, el municipi es despertava amb el so dels helicòpters i una imatge devastada per l'aigua.

Més enllà dels vehicles arrossegats pel fang, l'aigua es va endur, literalment, un celler a la llera del riu. A més, un tren de mercaderies ha descarrilat pel despreniment d'un talús a la Conca de Barberà. El conductor del comboi ha hagut de ser traslladat a l'hospital.