Back to top

Cinc escoles de Reus estrenen noves instal·lacions fotovoltaiques

Amb les noves plaques es preveu cobrir entre el 30 i 35% del consum energètic de cada escola i si hi ha excedents es podria distribuir a altres edificis municipals o a l’enllumenat públic

Les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, Rubió i Ors, Alberich i Cases i la Vitxeta ja compten amb instal·lacions fotovoltaiques pròpies amb una capacitat de producció de 15 kilowatts. Una potència que preveu cobrir entre el 30 i 35% del consum energètic de cada escola i, per tant, reduint considerablement la factura de la llum d’aquests equipaments. 

Les escoles se’n beneficiaran directament de l’energia produïda durant les hores que estiguin obertes i si es produeixen excedents, durant la resta d’hores de sol, Reus Energia podria distribuir-ho, per exemple, a altres edificis municipals o a l’enllumenat públic. 

Aquestes instal·lacions se sumen al projecte de 44 kW que s’està engegant al Mas Carandell i que pretén compartir els excedents amb els veïns i comerços situats a menys de 500 quilòmetres de distància de les plaques fotovoltaiques, constituint la primera comunitat energètica d’iniciativa pública de la ciutat. Tot plegat amb un concurs públic que s’engegarà la pròxima tardor. 

Noves instal·lacions solars fotovoltaiques a Reus

Reus Energia ampliarà la seva capacitat de producció elèctrica en 2.200 kW amb 14 noves instal·lacions solars fotovoltaiques als edificis públics de la ciutat. Les noves instal·lacions s’ubicaran entre d’altres a la nau de Reus Transport, el Mercat Central; l’Estació d'autobusos o el Pavelló Olímpic Municipal i també s’ampliaran les ja existents a les escoles Pi del Burgar; Rubió i Ors; la Vitxeta i Isabel Besora, a més de sumar una de nova a l’escola Mowgli.

Paraules clau:

Notícies relacionades