Back to top

Cinc morts a Reus en només una setmana per COVID

Aquesta setmana s'aixequen pràcticament totes les mesures que queden per lluitar contra el virus. Els experts asseguren que els indicatius van a la baixa però les dades d'hospitalitzats també continuen pujant.

La sisena onada va a la baixa pel que fa al nombre de contagis. És una evidència. Fa dues setmanes es registraven més de 3.000 positius a Reus i aquesta passada només 2.000. Caldria posar el només entre cometes, perquè continuem amb les xifres de contagis més elevades de tota la pandèmia. Mai abans d'aquesta sisena onada s'havien superat el miler de contagis en una setmana. Ni tan sols quan Reus va haver de ser sotmesa a cribratges massius perquè es tractava d'un dels focus més importants de coronavirus, l'agost del 2020. 

Sigui com sigui, els experts han parlat i els responsables polítics han pres les decisions. Aquesta setmana es retira la mascareta al carrer i es reobre l'oci nocturn. Unes mesures més que reclamades per la gran majoria de la societat i la primera titllada d'inútil pels mateixos epidemiòlegs, un col·lectiu que ha defensat fins a la sacietat que només és indispensable cobrir-se el rostre pel carrer quan s'està en aglomeracions de gent. 

De fet, l'índex de rebrot a Reus ha caigut extraordinàriament la darrera setmana. Hem passat de superar els 7.000 punts a baixar dels 3.500 i l'Rt, la velocitat de transmissió del virus, es troba ja en 0,7, el que vol dir que el nombre de contagis ha d'anar a la baixa els pròxims dies. Aquestes són les dades fredes... les calentes: continuen incrementant el nombre d'ingressats a l'Hospital Sant Joan de Reus (n'hi ha 28) i la darrera setmana es van registrar cinc defuncions per COVID a Reus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades