Back to top

Cinc víctimes mortals a les carreteres tarragonines aquest 2023

Durant el mateix període de l'any, el 2022 sis persones van perdre la vida en accidents de cotxe a la demarcació de Tarragona

Imatge d'arxiu

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest 2023, des de l’1 de gener fins al 28 de febrer, 20 persones han mort en 18 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya. D'aquestes 20 persones, 5 s'han produït a la demarcació de Tarragona.

Durant el mateix període de l’any passat, van perdre la vida a les carreteres catalanes 25 persones en 22 sinistres mortals, 6 a Tarragona. Al llarg dels dos primers mesos d’aquest 2023 també s’han registrat 103 ferits greus, 1 més que en el mateix període del 2022.

Més homes víctimes 

De les 20 víctimes mortals, 16 són homes i 4 dones. D’aquests 16 homes, 10 eren conductors, 3 passatgers i 3 eren vianants. En el cas de les 4 dones mortes, 1 era conductora, 2 viatjaven de passatgeres i l’altra dona ocupava una altra posició al vehicle. Les dades de sinistralitat d’aquests dos primers mesos també mostren un alt percentatge d’homes entre els ferits de gravetat: dels 102 ferits greus en accident de trànsit, 75 són homes i 28 són dones, gairebé tres quartes parts.

Col·lectius vulnerables

Pel que fa al col·lectiu de vulnerables, de les 20 víctimes mortals, 2 són motoristes i 3 vianants. En aquest sentit, persisteix la problemàtica en la mortalitat de les persones que circulen a peu a les carreteres o que han hagut de baixar del vehicle. La resta de finats, 15, circulaven amb turisme. En el mateix període de l’any passat, pel que fa als col·lectius més fràgils, van perdre la vida 2 motoristes i 5 vianants.

Pel que fa als sinistres, dels 18 accidents mortals, 4 han estat col·lisions amb un sol vehicle i 14 amb més d’un vehicle implicat, 8 de les quals han estat xocs frontals. Si analitzem les morts per tipus de dia de la setmana, aquests dos primers mesos s’han distribuït al 50% els accidents que han tingut lloc en cap de setmana o vigília de festiu i en dia feiner, 10 i 10.

Paraules clau:

Notícies relacionades