Back to top

El cinema Rambla de l'Art de Cambrils, a la corda fluixa

La Rambla de l'Art de Cambrils té un deute amb el consistori local a causa de l'IBI de l'edifici municipal, una taxa que segons el concessionari, no apareixia al conveni signat al 2013. L'Ajuntament apunta que el negoci ha de pagar aquest impost i alhora, insisteix en què hi dóna suport en la tasca que fa.
cinema

El cinema la Rambla de l'Art de Cambrils observa amb preocupació el futur a curt termini. El consistori local li exigeix el pagament de l'IBI, que segons el concessionari del cinema, s'elevaria a més de 9.000 euros. Una quantitat que correspon segons el responsable de l'empresa, als exercicis de 2014, 2015, 2016 i 2107, sumant-hi també les recàrregues de la taxa. Segons explica Antoni Badimon, aquest cobrament no està especificat al conveni de concessió que va signar ara fa cinc anys. Badimon reconeix que existeix una la bonificació des del 95 al 100% de la quota a favor dels immobles en els que es desenvolupin activitats declarades d'especial interès o utilitat municipal. Tot i això, recorda que aquesta bonificació no es pot aplicar si prèviament no s'han eliminat els deutes pendents. Una fita que per ara, el cinema la Rambla de l'Art no contempla. 

A la vegada, Badimon reconeix que el sector cinematogràfic no està passant pel seu millor moment i per aquest motiu, insisteix en la necessitat de promocionar la cultura de la ciutat a través dels recursos municipals. Segons el responsable del cinema, el consistori no només hauria d'apostar pels sectors turístics del municipi, sinó que també hauria de promocionar les nombroses activitats culturals existents al municipi. Sota el seu punt de vista, aquesta promoció s'hauria de dur a terme més enllà de la pròpia ciutat i apostar per publicitar-les més enllà del terme, per acostar públic de poblacions veïnes a Cambrils. 

Arran d'aquesta situació, l'Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha posat en marxa una recollida de firmes per tal de salvar el cinema de Cambrils, l'únic amb cartellera independent a la comarca. Per ara, ja acumulen 2.764 signatures

Per la seva part, fonts municipals de l'Ajuntament de Cambrils apunten que el consistori dóna suport al cinema i reiteren que la normativa de l'IBI especifica que el concessionari està obligat a pagar aquest tribut. D'altra banda, asseguren que properament col·locaran més cartelleres físiques de cinema, més enllà de les ja existents al pàrquing del Parc dels Pescadors i al Carrer Pescadors. Paral·lelament , l’Ajuntament ha proposat organitzar algun tipus d’esdeveniment conjuntament que ajudi a la viabilitat del cinema.

Paraules clau:

Notícies relacionades