Back to top

El cinema de terror en mans dels joves

Els alumnes del Taller de cinema per a joves de l'estiu estan en ple rodatge del seu curtmetratge final de terror "Pipo". Aquest és el resultat d'un mes d'aprenentatge a l'Escola de Cinema de Reus, on se'ls ha ensenyat les tasques principals de direcció, producció i muntatge, així com també les eines de llenguatge audiovisual per poder realitzar un curt professional.
El cinema de terror en mans dels joves

Així comença qualsevol rodatge. Aquest, però, té una gran peculiaritat. I és que ni la directora ni els tècnics de càmera i so superen els setze anys d'edat. Tots ells són participants del Taller de cinema per a joves que organitza l'Escola de Cinema de Reus durant el mes de juliol, una oportunitat per submergir-se en el setè art i descobrir de la mà de professionals com és treballar en la indústria cinematogràfica. "És un petit tastet del que és el món del cinema. Fan pràctiques durant dues setmanes fins arribar al curt final, on veuen que el cinema és dificultós, i no tot és fàcil i ràpid", diu la tutora del Taller de cinema per a joves, Ester Borrull.

"Pipo" és el resultat final després d'aquest mes intensiu de treball. Un curtmetratge de terror que ha comptat amb la col·laboració de professors de l'escola i actors, i té com a escenari principal el Teatre Bravium de Reus. "És el curt d'un pallasso que vol venjança i ve a buscar les persones que es van salvar d'un incendi que el va matar a ell", explica la directora, Anna Torres.

Tot i que els participants del taller no tenen perquè tenir experiència ni nocions de cinema, per la majoria d'ells no és la primera vegada que agafen una càmera. "Jo ja havia fet alguns curts amb els meus amics, tot i que no tan professionals com aquest", diu l'Óscar Llamas, que fa de càmera al curtmetratge. "És el segon any que vinc, i estic igual de content que l'any passat", reconeix l'Álvaro Estévez, que porta el so. D'altra banda, pel Pol Santos, claqueta, és la primera vegada que s'endinsa en el món del cinema: "He après molt d'un camp que pràcticament no coneixia".

El curtmetratge, que tindrà una durada d'uns deu minuts, s'estrenarà al mes de febrer. Fins aleshores caldrà esperar per veure quin misteri amaga el teatre i qui és el famós pallasso Pipo.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades