Back to top

El Círcol de Reus celebra el seu 170è aniversari

El Círcol de Reus celebren al llarg d'aquest 2022 el seu 170è aniversari amb actes que es viuran al llarg de tot aquest any i també els primers mesos del 2023

El Círcol de Reus ha presentat els actes de celebració del seu 170è aniversari justament a les portes de complir la data de la seva celebració: el dissabte, 28 de maig. Des de xerrades fins a activitats culturals seran els protagonistes de desenes d'actes amb què el Círcol obrirà les portes tant a socis com a ciutadans que s'interessin en les diverses temàtiques que tractaran. De fet, des de l'entitat volen centrar-se en la importància que ha tingut la creació del Círcol en la història de Reus.

Aprofitant la commemoració, l’entitat ha estrenat un nou logo encarregat a la dissenyadora Olga Penas que tindrà presència en el decurs dels diferents actes socials que s’aniran celebrant fins a la primavera de l’any 2023.

Programa d'actes

  • 27 de maig: Vetllada Social de reconeixement als 10 socis més antics amb les intervencions dels sis darrers presidents de l’entitat, i un breu concert final des de la balconada principal de l’Edifici El Círcol.
  • 28 de maig: Sopar Institucional del 170è aniversari de la fundació d’El Círcol amb l’alcalde de Reus, el Vicepresident del Govern de la Generalitat, la presidenta de la Diputació de Tarragona, la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona i presidents de les principals entitats de la ciutat.
  • 8 de juny: Conferència Gaudí i El Círcol: 170 anys a la Ciutat Esforçada (Jaume Massó, historiador i arqueòleg / Xavier Pàmies, arquitecte. Presenta Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat).
  • 1 d'octubre: Inauguració de la reforma de l’escala d’accés a l’entitat dissenyada per l’Estudi M31.
  • 17  d'octubre: Gabriel Ferrater: la llegenda (Ramon Gomis, metge i escriptor / Fina Masdéu, Dra. en Filologia Catalana i secretària de Gosar Poder).

Cicle de conferències: El Círcol: 170 anys de vida ciutadana. Orígens i present

  • Gener 2023: El Círcol en el context de l’associacionisme català contemporani (Xavier Ferré, historiador).
  • Febrer: El Círcol i la Burgesia reusenca impulsora de la ciutat. Els forjadors (Lluís Miquel Pérez, historiador i president del Centre de Lectura) i (Tate Cabré, escriptora, doctora en Periodisme i Comunicació).
  • Març: El Círcol, davant la Guerra Civil Espanyola i el ser o no ser a la postguerra (Josep Cruset Vallverdú, historiador i periodista).
  • Abril: El Círcol, entre la Modernització i la cruïlla. El relleu generacional (Joaquim Besora, historiador/Maria Tarragó, exdelegada de Cultura del Govern de la Generalitat/Salvi Batlle, expresident mundial de la JCI/Carme Just, llicenciada en Història i secretària ACR).
  • Maig: La veu dels presidents. Pepe Grau, Anton Pellicer, Ricard Font de Rubinat, Francesc Gras, Pepe Jofré i Patrícia Terradellas Maré.

Paraules clau:

Notícies relacionades