Back to top

Ciutadans Cambrils presenta un recurs contra el concurs de les guinguetes

El grup municipal considera que les condicions del concurs són insuficients i tem que quedi desert. Els propietaris de les guinguetes també denuncien aquestes condicions i des del consistori defensen que són les que marca la llei

L'Ajuntament de Cambrils va treure a concurs públic la instal·lació i explotació comercial de les guinguetes que hi ha repartides al llarg de la platja de Cambrils de cara a la temporada 2022

Per la seva banda, el Grup Municipal de Ciutadans ha presentat un recurs de reposició contra el concurs de les guinguetes de les platges perquè creu que "les condicions econòmiques són inviables".

Segons explica el portaveu del grup municipal, Juan Carlos Romera, "cada adjudicatari haurà de fer front a despeses com l'estructura de la guingueta (150.000 euros), mobiliari (100.000 euros), despeses anuals de muntatge i desmuntatge (10.000) i el cànon de la Generalitat i el Ministeri (15.000 euros)".

Romera assegura que això és "una quantitat molt elevada que és impossible amortitzar en un termini de només 4 anys". Per això, el recurs presentat demana a l'Ajuntament que es revisin les condicions econòmiques establertes, ja que, el grup municipal creu que si es mantenen, el concurs quedarà desert. 

Els propietaris en desacord amb les condicions 

D'altra banda, els propietaris de les guinguetes també denuncien les condicions plantejades des del consistori, que van generar una onada de crítiques entre els propietaris. Des de l'Associació de guinguetes de Cambrils creuen que una amortització de 450.000 € en quatre anys, tal com estipula el concurs, és inviable i demanen que el termini d'amortització s'ampliï, almenys, a deu anys. 

L'Ajuntament defensa la licitació

Des del consistori cambrilenc han defensat el procés de licitació de les guinguetes. El passat divendres 30 de juliol, a través d'un comunicat van assegurar que el termini d'adjudicació de quatre anys "és el màxim que permet la Llei 8/2020 de protecció i ordenació del Litoral". En aquest sentit, també defensaven les noves condicions econòmiques. Asseguren que "feia molts anys que no s'havien actualitzats els imports i estaven fora dels cànons que es paguen actualment per aquest tipus d'instal·lacions". 

De fet, l'ajuntament de Cambrils reivindicava que el cost del cànon de les guinguetes de poblacions com Salou, Tarragona o Torredembara és "similar o superior al que s'ha fixat a Cambrils". A més, el govern municipal va decidir ampliar el termini de presentació d'ofertes fins el 16 d'agost a la mitjanit. 

Paraules clau:

Notícies relacionades