Back to top

Ciutadans critica que Pellicer incompleixi el deure de presentar els comptes de 2017

Juan Carlos Sánchez assegura que "la no formulació ni aprovació dels comptes atempta contra principis tan bàsics per a un ajuntament com el de transparència o el de gestió eficient i responsable”.
Juan Carlos Sánchez

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha criticat avui l’equip de govern de Reus, afirmant que "encara no ha presentat els comptes generals de 2017 del consistori ni els ha portat a la Comissió Especial de Comptes per a la seva aprovació".

“La Llei d’Hisendes Locals estableix rotundament que els comptes d’un ajuntament han d’estar formulats abans del 15 de maig i que han de presentar-se a la Comissió Especial de Comptes abans de l’1 de juny, i a data d’avui aquests tràmits encara no s’han dut a terme al consistori reusenc”, ha declarat Sánchez.

Per al portaveu de la formació taronja, aquest fet és “inconcebible i substancialment greu”, alhora que “atempta contra molts dels principis que haurien de regir l’actuació municipal, com ara el de transparència i el de gestió eficient i responsable”“No podem exigir als veïns de Reus que paguin a temps els impostos i taxes municipals si l’alcalde és el primer que incompleix els seus principals deures. El govern ha de donar exemple”, ha argumentat Sánchez.

Per últim, el portaveu municipal de Cs ha assegurat que “si aquest incompliment el realitzés un administrador d’una societat mercantil, ja hagués estat destituït”, ja que els comptes generals tant d’una empresa com d’una institució són “un assumpte de tanta importància que no pot permetre’s una deixada de funcions tan manifesta”.

Paraules clau:

Notícies relacionades