Back to top

Ciutadans demana un 25% de castellà a les escoles de Reus

Davant la polèmica sorgida recentment a una escola de Canet de Mar, que se suma a la quarantena de reclamacions de famílies de Catalunya dels darrers anys, el partit taronja demana que s'apliqui la mesura a Reus.

Ciutadans a Reus presentarà una moció al plenari d'aquest dimecres, 22 de desembre, en la qual demana que "es doni compliment a l'obligatorietat de garantir el 25% de l'ensenyament en castellà" a les escoles de la ciutat. A més, a la moció, el partit taronja també demana "la supressió de totes les subvencions i dotació de recursos públics a entitats partidistes" que tenen com a finalitat assenyalar ciutadans en funció de la llengua que utilitzen. 

Débora García, la portaveu de Ciutadans a Reus, recorda que "sempre s'ha reivindicat el català i el castellà com a llengües pròpies" perquè ambdues són eines de cohesió social. Per això mateix demana "la plena normalització de totes dues llengües". 

D'aquesta manera, Ciutadans se suma a la polèmica lingüística d'aquests dies al país després que una família d'una escola a Canet de Mar reclamés un 25% de classes en castellà per al seu fill. Aquest cap s'ha celebrat a Barcelona una manifestació a favor de la immersió lingüística i l'ús del català als centres educatius. 

Paraules clau:

Notícies relacionades