Back to top

Ciutadans porta als jutjats el llaç groc que penja de l'Ajuntament de Reus

Ho fa després d'haver presentat una instància i no haver obtingut resposta per part del govern. La formació taronja espera que, finalment, s'acabi retirant tal com va passar amb la pancarta dels presos polítics.

Mesos més tard que el  govern reusenc es veiés obligat per mandat judicial a retirar la pancarta dels presos, ara totes les mirades es posen sobre el llaç groc que penja des de finals del 2017 a la façana de l'Ajuntament reusenc.

Demanda al contenciós-administratiu

Ciutadans ha demandat el consistori al contenciós-administratiu amb l'objectiu de retirar el llaç groc. Tot plegat, després d'haver presentat una instància i no obtenir cap resposta per part del govern. La portaveu de Ciutadans a Reus, Débora García, comenta que 'el govern reusenc desatèn la legalitat vigent'. També demana que 'l'Ajuntament sigui la casa de tots sense la presència de símbols partidistes'. De moment, Ciutadans ja ha sol•licitat l'expedient administratiu per poder tirar endavant la demanda.

Débora García

El cas de la pancarta

El 2017, l'aleshores portaveu del grup municipal a Reus, Juan Carlos Sánchez, ja va denunciar l'Ajuntament perquè tragués la pancarta que demanava la llibertat dels presos de l'edifici consistorial. Finalment, aquesta es va haver de retirar a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia dicti una sentència ferma.

Paraules clau:

Notícies relacionades