Back to top

Ciutadans presenta al·legacions a les ordenances fiscals

La portaveu del grup municipal ha denunciat que les modificacions no s'adapten a la situació actual de la pandèmia i recrimina que haurien d'haver-se enfocat a revertir la pujada d'impostos que l'equip de govern va dur a terme l'any passat.

Ciutadans Reus considera que les ordenances municipals són discriminatòries i, a més, inaccessibles per als possibles beneficiaris. És per això que el grup municipal ha presentat al•legacions que afecten l'impost de béns immobles (IBI), el d'activitats econòmiques (IAE) i el de construccions i obres (ICIO).

D'una banda reclamen que la bonificació d'energia solar no només sigui per energia elèctrica sinó que també inclogui l'energia tèrmica. Pel que fa a la bonificació pel foment d'ocupació consideren que no només haurà d'arribar a empreses que creïn treball, sinó també a aquelles que el mantenen.

El grup municipal considera que les ordenances queden lluny de la realitat actual. La portaveu del Grup Municipal de Ciutadans Reus, Débora García, ha assegurat que "amb aquesta al•legació el que volem és que la fiscalitat municipal s'adapti a les circumstàncies que ha creat el coronavirus".

Les modificacions no convencen

La portaveu també ha denunciat que "la modificació de les ordenances fiscals de Reus hauria hagut de revertir la pujada indiscriminada d'impostos que va aplicar aquest mateix equip de govern ara fa un any". En aquest sentit el partit també ha recriminat que el govern hauria d'haver realitzat altres modificacions a les ordenances, com traslladar les bonificacions de la llei d'hisendes locals o restablit bonificacions fiscals que van retirar en els anys anteriors.

Paraules clau:

Notícies relacionades