Back to top

Ciutadans presentarà al·legacions als pressupostos municipals de Reus

La portaveu municipal de Cs assegura que “en plena crisi, els pressupostos van en contra de les butxaques dels reusencs”

“Els pressupostos de Reus són nuls i, per això, presentem al·legacions”. Així ho ha assegurat la portaveu municipal de Cs a l’Ajuntament de Reus, Débora García, durant una roda de premsa en què ha explicat que els comptes del 2022 “no s’ajusten al que marca la llei”. A més, ha afegit que “els pressupostos van en contra de les butxaques dels reusencs i, en plena crisi, perjudiquen famílies, autònoms i empreses”.

Impost de la plusvàlua

Una de les al·legacions es refereix a la plusvàlua i, segons la portaveu municipal de Cs, reclama a l’Ajuntament que “modifiqui la previsió d’ingressos per aquest impost, ja que el recent canvi normatiu implicarà que aquests siguin menors”. En aquest sentit ha assegurat que “encara no se sap quina serà l’afectació concreta a Reus, però sí que suposarà menys recaptació”. “Això afecta directament al pressupost, perquè els ingressos són clarament insuficients per fer front a les despeses previstes i, per tant, els comptes s’han de refer perquè no siguin deficitaris”, ha destacat.

A més, García ha explicat que “no hi ha l’annex d’inversions, un document obligatori, i falten dades sobre el pla d’inversions”. A més, “també falten dades sobre els beneficis fiscals, malgrat que gràcies a Cs sí que s’han incorporat qüestions com la incidència de les bonificacions en els ingressos previstos, encara no s’arriba al nivell de detall que marca la llei”. Per últim, la portaveu municipal de Cs ha dit que “algunes de les bonificacions històriques que tant va anunciar el govern l’any passat ni apareixen a l’annex corresponent”. “Això genera molts dubtes sobre l’efecte real que han tingut en les butxaques dels reusencs perquè una cosa és anunciar bonificacions i una altra, aplicar-les”, ha conclòs.

Paraules clau:

Notícies relacionades