Back to top

Ciutadans proposa instal·lar maquetes tiflològiques a les estàtues i monuments de Reus

El partit taronja planteja que l'Ajuntament instal·li maquetes perquè les persones amb discapacitat visual puguin fer-se una idea de la forma que tenen els monuments i estàtues de la ciutat mitjançant el tacte.

El Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus ha proposat que s'instal·lin maquetes tiflològiques als monuments i estàtues més importants de la ciutat. La moció presentada pel partit taronja, que es debatrà al ple de divendres, proposa "la plena accessibilitat universal dels espais públics perquè tota persona, independentment de la seva discapacitat, pugui accedir a qualsevol lloc o dur a terme qualsevol activitat". És a dir, planteja que l'Ajuntament instal·li aquestes maquetes perquè les persones amb discapacitat visual puguin fer-se una idea de la forma que tenen els monuments i estàtues de la ciutat mitjançant el tacte.

La portaveu de C's a l'Ajuntament de Reus, Débora García, ha explicat que "al costat de la maqueta es col·locaria una placa en braille perquè puguin llegir la informació sobre el monument o estàtua accedint així al patrimoni cultural de Reus". A més, el partit també presentarà al ple d'aquest pròxim divendres una pregunta en relació amb les persones celíaques de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades