Back to top

Ciutadans reclama la bandera espanyola a l'Ajuntament de Reus

La portaveu municipal de Cs, Débora García, exigeix “el compliment sense més dilacions de la sentència del jutjat contenciós-administratiu que establia aquesta obligació”

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Reus ha presentat una instància a l’Ajuntament en què reclama que “es pengi la bandera espanyola a l’edifici consistorial, juntament amb la resta de banderes oficials”. 

En aquest sentit, la portaveu municipal de Cs, Débora García, ha demanat “el compliment, sense més dilacions, de la sentència del jutjat contenciós-administratiu que va determinar l’obligatorietat que  la bandera espanyola onegi al palau municipal”. “La sentència atorgava un termini d’un mes per complir amb aquesta obligació, però ha passat el mes i l’Ajuntament encara no l’ha penjat”, ha dit.

La llei de banderes

García ha recordat que “actualment l’Ajuntament de Reus no compleix amb l’obligació de penjar les banderes oficials, regulada a l’Estatut, la llei de banderes, la llei Reguladora de Bases del Règim Local i la Constitució”. 

Ha remarcat que “el termini concedit pel jutjat contenciós per penjar la bandera espanyola s’ha superat àmpliament” i ha finalitzat dient que “en cas que l’Ajuntament continuï sense complir, Cs es reserva el dret d’iniciar les accions necessàries davant de l’autoritat judicial, com per exemple demanar l’execució provisional de la sentència”.

Paraules clau:

Notícies relacionades