Back to top

Ciutadans Reus proposa poder pagar amb Bizum les taxes municipals

El grup taronja pretén portar a l'àmbit digital el pagament de diverses taxes, així com gestions com Transport Reus. A més, el grup municipal voldria instar al consistori a crear una aplicació per a posar en contacte gent gran i voluntaris.

El Bizum podria passar a ser una nova eina per a pagar les despeses administratives a la ciutat de Reus. Débora García, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, ha anunciat que es proposarà al proper Ple del 18 de febrer. Els principals arguments que sostenen la proposta són el nul cost pels usuaris a l'hora d'utilitzar l'aplicació així com la gran facilitat d'ús.

C's demana que "al llarg d'aquest 2022, s'incorpori Bizum al catàleg de mètodes de pagament de l'Ajuntament i dels ens que depenen d'ell i això permeti, per exemple, poder pagar les entrades de Reus Promoció o el bitllet de bus amb aquest sistema".

Una app per buscar voluntaris per ajudar la gent gran

L'altra moció que suggereixen des del grup de Ciutadans és la creació d'una app perquè gent major de 65 anys tingui accés a una bossa de voluntaris perquè els ajudin en tasques diàries com fer la compra, passejar o simplement fer companyia: "les persones de més de 65 anys que ho volguessin tindrien un suport per dur a terme tasques diàries com anar a comprar". García ha assenyalat que a Madrid ja funciona un model molt semblant i que ha tingut un gran èxit. El proper 18 de febrer es proposaran les dues mocions al Ple a l'espera que s'acceptin.

Paraules clau:

Notícies relacionades