Back to top

Ciutadans sol·licita l'adhesió de Reus al conveni amb la DGT

Per tal de poder fer tràmits de trànsit des de l'Ajuntament de Reus

El Grup Municipal de Ciutadans Reus presentarà al Ple del pròxim divendres una proposta perquè el consistori s'adhereixi al conveni que va signar el 2006 la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per a l'intercanvi d'informació i la col·laboració administrativa mútua en tràmits administratius de trànsit.

La portaveu municipal, Débora García, ha denunciat que l'any 2018 l'equip de govern va afirmar que l'Ajuntament de Reus estava adherit a aquest conveni, cosa que "no era cert ni abans ni ara".

Segons C's, l'adhesió a aquest conveni permetria que els reusencs poguessin “realitzar les comunicacions a l'Ajuntament de Reus i que aquest les traslladés a la DGT de Tarragona, estalviant diners i temps als ciutadans i simplificant les gestions administratives per a l'administrat”. Alguns dels tràmits que es podrien gestionar són actualitzar el domicili del titular del vehicle i el del domicili del titular del permís de conducció, donar de baixa definitiva a determinats vehicles i mantenir al dia les dades del Registre General de Vehicles i del Registre de Conductors i Infractors.

"Ens sorprèn que en aproximadament 17 anys no hagin tingut temps d'adherir-se perquè és un conveni molt pràctic que facilita que determinats tràmits es puguin fer des del mateix Ajuntament sense que els reusencs ens hàgim de desplaçar a la DGT provincial de Tarragona", ha criticat García i ha afegit “un municipi com Reus no es pot permetre no estar aplicant aquest conveni i més encara quan gairebé la meitat de la província ja ho està aplicant”.

D'altra banda, C's també ha presentat una altra moció on reclamen més transparència en els concursos públics que convoqui l'Ajuntament de Reus, les empreses municipals i els organismes autònoms.

Paraules clau:

Notícies relacionades