Back to top

Ciutadans vol armar la Guàrdia Urbana de Reus amb pistoles taser

També proposa la creació d'una unitat d'intervenció ràpida per lluitar contra l'ocupació il·legal.

Ciutadans reclama "més mitjans i més agents de la Guàrdia Urbana" al govern. Aquest divendres, el ple municipal debatrà una moció del partit taronja encarada a millorar la seguretat a la ciutat. 

Débora García, la portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, assegura que "la taxa de policies locals recomanada és d'1,8 per cada 1.000 habitants, però a Reus és d'1,33 per cada miler d'habitants". Aquest és l'argument sobre el que s'assenta la petició del partit a l'oposició, i la petició és que s'incorpori de forma immediata una desena d'agents i que abans d'acabar el mandat es contractin una vintena més d'agents cada any. 

Armilles antibales i pistoles taser

La moció de Ciutadans va més enllà. I proposa que els agents de la Guàrdia Urbana de Reus tinguin "tots els mitjans de defensa i actuació adequats". Aquesta consideració inclouria "armilles antibales i pistoles taser", així com també "crear una unitat d'intervenció ràpida per lluitar contra l'ocupació il·legal d'immobles", segons explica García. 

Ciutadans també proposa incrementar el nombre de càmeres de seguretat i dissenyar estratègies d'actuació dels serveis socials per prevenir determinats tipus de delictes. També es planteja "cobrir possibles situacions excepcionals" amb serveis seguretat privada.

Paraules clau:

Notícies relacionades