Back to top

Ciutadans vol crear una oficina antiocupa a Reus

La formació taronja proposa també crear una unitat específica a la Guàrdia Urbana que actuï en situacions d'ocupacions il·legals

La portaveu del grup municipal Ciutadans ReusDébora García, ha comparegut aquest dijous en una roda de premsa a l'Ajuntament de la ciutat per demanar noves mesures antiocupa.

Demanen crear una unitat específica a la Guàrdia Urbana per lluitar contra les ocupacions il·legals a la ciutat, a més d'una oficina antiocupa municipal dedicada a assessorar els ciutadans i comunitats de veïns afectades per aquesta pràctica.

La portaveu reforça aquestes declaracions posant d'exemple l'incendi provocat fa quinze dies per una persona que ocupava un pis a l'edifici de l'avinguda Vidal i Barraquer. Apunta que els veïns que es veuen involucrats en aquesta situació no tenen les eines suficients per fer-hi front, sobretot quan aquestes ocupacions il·legals generen problemes de convivència.

Segons la formació taronja, tant les lleis estatals com les autonòmiques que regulen la protecció de la propietat privada, els semblen "covardes", i per aquest motiu veuen necessari implementar una nova unitat i oficina en l'àmbit municipal.

L'objectiu principal d'aquestes mesures és que els propietaris i les comunitats de veïns puguin tenir algun tipus d'orientació per gestionar la situació.

Paraules clau:

Notícies relacionades