Back to top

El CNL de l'Àrea de Reus celebra el Dia Mundial de la Poesia

El Consorci per a la Normalització Lingüística juntament amb l'Alta Veu durà a terme diverses activitats per tal de commemorar el proper 21 de març

La celebració del Dia Mundial de la Poesia al Consorci per a la Normalització Lingüística referma el reconeixement de Josep Carner com a autor literari de l'any 2020, amb un joc virtual de preguntes i explicacions de curiositats sobre l'obra del "príncep dels poetes", que es difondrà a les xarxes socials (TwitterFacebook i Instagram) al voltant del 21 de març, data de la commemoració.

CNL i Alta Veu unides per la poesia

Amb la voluntat de reforçar els vincles del Consorci amb l’entorn, el CNL de l’Àrea de Reus col·labora en la difusió de les activitats del cicle Març Marçot poesia per tot de les Biblioteques Municipals de Reus, en concret amb la participació de l’alumnat dels cursos i del voluntariat lingüístic en l’acció Alta Veu que es farà el diumenge 21 de març. 

presentació març marçot

Aquestes activitats consisteixen en cadenes telefòniques de lectura de poemes a l’hospital, residències, altres institucions i persones particulars. Als participants se’ls hi donarà un poema o hauran d’escollir un que els agradi i apuntar-se a aquest formulari abans dels 18 de març. A continuació, el dia 21 d’aquest mes hauran de trucar a algú i llegir el seu poema. 

Acte central del Dia Mundial de la Poesia

dia mundial de la poesia

Per a la commemoració d'aquest dia, també s'ha triat el poema "No em despulleu"  de l'autora Felícia Fuster, poeta, traductora, artista plàstica i feminista compromesa. El poema està traduït a 21 llengües, també en llengua de signes catalana, i protagonitzarà l'acte central del Dia Mundial de la Poesia, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, que tindrà lloc el 21 de març, a les 17 h, a l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

A través de la recitació d’aquest poema en nombroses llengües, la Institució de les Lletres Catalanes pretén mostrar la riquesa mundial de la comunicació poètica, més enllà de fronteres i diversitats culturals.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades