Back to top

El CNL posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua

El CNL busca nous participants i amplia la xarxa d’establiments col·laboradors.
del Voluntariat per la llengua

Un any més, i coincidint amb l'inici dels cursos de català per a adults, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua a Reus i en altres municipis del Baix Camp i al Priorat, una iniciativa que promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

Segons M. Dolors Sardà, presidenta del CNL i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de Reus, 'faig una crida a tothom perquè s'animi a participar en el programa com a aprenent o com a voluntari, perquè estic segura que l'experiència resultarà molt satisfactòria personalment i socialment'.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català. Fer noves amistats, enriquir-se culturalment, perdre la vergonya a usar aquesta llengua i neutralitzar l'actitud de molts ciutadans que renuncien a parlar en català amb persones que no són catalanoparlants però l'entenen són alguns dels aspectes positius d'un programa que impulsa l'ús del català com a llengua de cohesió social amb un format molt senzill, una parella lingüística que parla en català mentre fa qualsevol altra activitat.

Una de les opcions que tenen els participants en el programa per parlar en català és visitar els establiments que hi donen suport i que permeten que els aprenents, sols o acompanyats dels voluntaris, facin pràctiques lingüístiques en contextos reals.

Les parelles d'aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc a la seu de la Fundació Privada Reddis el dia 20 d’octubre a les 19 h, entitat s’ha adherit recentment al programa i que hi dona suport i que enguany celebra el seu 25è aniversari.

 

Punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

També es poden dirigir al Casal de Joves La Palma i tant a la Biblioteca Central Xavier Amorós com a la Biblioteca Pere Anguera.