Back to top

'Cocodrilo', primer premi al millor curt de ficció del Psicurt

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental s'ha celebrat la 5a. edició del Festival Psicurt. El primer premi al millor curtmetratge de ficció se l'ha endut "Cocodrilo", de Jorge Yúdice, i el premi al millor curtmetratge documental a estat per "Otra forma de caminar", de Laura Torrijos.

Una quarantena de films, dels més de 300 que es van inscriure al certamen, han estat els escollits per mostrar-se davant un públic que, a causa de la Covid-19, s'ha hagut de dividir entre presencial i telemàtic, via streaming. La mostra de curtmetratges ha plasmat vivències relacionades amb la salut mental, però també estats d'ànims, sentiments, o relacions entre les persones, sovint amb problemes per comunicar-se.

Palmarès del Psicurt 2020

El primer premi al millor curtmetratge de ficció ha estat per "Cocodrilo", de Jorge Yúdice, que també s'ha endut el premi del públic. Mentre que el premi al millor curtmetratge documental ha estat per "Otra forma de caminar", de Laura Torrijos.

Aquí teniu el llistat de tots els reconeixements del certamen:

 PREMI millor curtmetratge  Ficció

  • 1r PREMI millor curtmetratge de Ficció

     COCODRILO de Jorge Yúdice

  • 2on PREMI millor curtmetratge de Ficció

     ELS QUE CALLEN d'Albert Folk

  • 3r PREMI millor curtmetratge de Ficció

     NUNCA TE DEJÉ SOLA de Mireia Noguera
             
 PREMI millor curtmetratge  Documental

  • OTRA FORMA DE CAMINAR de Laura Torrijos Bescós

PREMI del Públic

  • COCODRILO de Jorge Yúdice

1r PREMI millor curtmetratge EDUCURT (Centres Educatius)

  • ANTINATURAL de l'INS Rodanas de Épila (Zaragoza)

2on PREMI millor curtmetratge EDUCURT (Centres Educatius)

  • CUQUETS DE LLUM de l'INS Beatriu Fajardo de Mendoza de Benidorm (Alicante) 

Els 2 premis a la categoria EDUCURT EXPRÉS (Centres Educatius) han quedat deserts.

Reus participa per primera vegada al Psicurt

A Reus el punt de trobada ha estat el teatre Bartrina, on al llarg del Festival s'hi han dut a terme 3 sessions de curtmetratges de ficció. El públic presencial, reduït per la pandèmia, celebra que la ciutat hagi participat, per primera vegada, en el festival de curts sobre la salut mental, i opina de forma desigual segons l'originalitat amb què han abordat les històries.
El certamen ha estat valorat per un jurat que, a parts iguals, ha comptat amb experts de l'àmbit de la psicologia i del sector audiovisual. L'edició d'enguany ha estat especial, marcada per la pandèmia, i això també s'ha traslladat en alguns dels curts, que s'han rodat en ple confinament o que han plasmat problemàtiques derivades de l'emergència sanitària.

Paraules clau:

Notícies relacionades