Back to top

EL COI valora ajornar els Jocs olímpics de Tòquio 2020

Per fi, el Comitè Olímpic Internacional ha admès la gravetat de la situació causada per la pandèmia del coronavirus i valorarà, durant els pròxims 30 dies, un nou escenari.
Imatge del logotip del Comitè Olímpic Internacional

La setmana passada l'atleta selvatà Gerard Descarrega explicava a Canal Reus que seria una injustícia per als esportistes espanyols que no s'ajornessin els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i, en la seva conseqüència, els Jocs Paralímpics.

La justificació es remet a què molts d'ells s'han de quedar a casa i no poden entrenar, ja que els centres d'alt rendiment resten tancats com a mesura preventiva per frenar contagis de la COVID-19.

Un escenari que no passa en altres països, com és el cas d'Itàlia, on els esportistes tenen permisos especials del govern per a poder preparar-se per la fita.

El COI canvia d'opinió

Després de múltiples reunions i de la negativa inicial del Comitè Olímpic Internacional, aquest òrgan ha admès que la situació és greu, i es planteja, per primer cop, ajornar l'esdeveniment, que s'havia de disputar del 24 de juliol al 9 d'agost a la capital del Japó.

En les pròximes quatre setmanes doncs buscaran una nova data i comunicaran finalment quin és el nou escenari que es planteja per al futur.

De fet, moltes federacions, com és el cas de la Federación Española de Patinaje, ja s'havien pronunciat oficialment en contra del comitè per la seva irresponsabilitat de no fer-se enrere i voler disputat els Jocs sense pensar en les conseqüències.

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades