Back to top

El col·lectiu AFEES reclama una tornada a l'escola segura

Asseguren que les mesures anunciades pel departament de Salut i d'Educació pel que fa a l'inici de curs no donen seguretat a les famílies creuen que els centres es convertiran en focus de difusió del virus.

Sota el nom d'AFEES, Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura, pares i mares de tot Catalunya s'han organitzat per tal de fer front comú a què consideren una tornada a l'escola poc segura. El col·lectiu considera que les ràtios per aula no s'han baixat suficient, i l'ús de mascareta no serveix de res en espais tancats, sense ventilació ni instruments de purificació.

En aquest sentit, Mònica Pérez, representant del col·lectiu explica "hi hauria d'haver una normativa general però també una secundària on els ajuntaments tinguin l'apostat i es faci individualitzada per comarques i per centres" ja que cada centre té una realitat i unes necessitats diferents.

El col·lectiu proposa diverses alternatives com el model de classes semi presencial, on diuen que hi ha comunitats autònomes que l'aplicaran.

"Hi ha moltes famílies amb membres de risc que no se la poden jugar"

Des d'AFEES asseguren que de moment no s'està gestionant la situació correctament i que moltes famílies es veuran obligades a no portar la canalla a l'escola a partir de setembre si no canvia res. Asseguren que hi ha molts casos de persones de risc dins les unitats familiars que no se la poden jugar.

MascaretaLa representant d'AFEES afegeix que "no estem dient de no anar a l'escola. Estem dient que volem anar a l'escola però que totes les sortides i entrades estiguin regularitzades i amb un protocol correcte".

El col·lectiu no descarta emprendre mobilitzacions si no canvien els protocols pel retorn a les classes.

Paraules clau:

Notícies relacionades