Back to top

El Col·legi d'Infermers demana que tot el personal sanitari es vacuni de la grip

Demanen que s'accentuin les mesures de seguretat per evitar emmalaltir i consideren que cal incrementar les xifres de vacunació de la grip.

Segons el CODITA, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona i l'Ebre demana al personal d'infermeria  i a la resta del col·lectiu sanitari que es vacunin de la grip per incrementar la seguretat als centres sanitaris.

Segons xifres del col·legi, només es vacunen entre un 15 i un 25% dels sanitaris, quan l'OMS, l'Organització Mundial de la Salut recomana que la xifra arribi fins al 75%.

La grip, la gran incògnita d'aquest hivern

La pandèmia de la COVID-19 ha ensenyat com de fàcil és contagiar-se de malalties que es transmeten a través de l'aire i amb el contacte de les mans brutes. Una altra de les malalties que és de fàcil transmissió és la grip, per la qual existeix la vacuna que cada any es posa a disposició de la població, amb la recomenació que els majors de 65 anys, el personal de risc i també el personal sanitari se la posin.

Segons el CODITA els professionals sanitaris tenen un contacte directe amb els malalts i per tant tenen més probabilitat d'emmalaltir i contagiar-se. És per això que també recorden a tothom qui treballi en l'àmbit hospitalari que extremi les mesures preventives per garantir la seguretat i la salut de tots els professionals: EPIS, mascareta, rentat de mans i també la vacuna de la grip per evitar emmalaltir

Paraules clau:

Notícies relacionades