Back to top

El Col·legi Sant Rafael’ de La Selva del Camp guanya el Concurs Escolar de l'ONCE

Amb el lema ‘El Camí que ens fa iguals’, al Concurs han participat un total de 6.219 estudiants i 133 professors de 103 centres educatius de Catalunya.

Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, han lliurat aquest matí els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, juntament amb  Susana Naranjo, directora general d’Educació Inclusiva i Llengües de la Generalitat de Catalunya.

Descripción generada automáticamenteEn aquesta 38 Concurso Escolar del Grupo Social ONCE  el guanyadors autonòmics de Catalunya han estat el Col·legi ‘Sant Rafael’ (La Selva del Camp, Tarragona), a la categoria A; l’Institut Escola ‘Guillem de Balsareny’ (Barcelona), a la categoria B; i el Col·legi ‘Maristes Igualada’ (Barcelona), a la categoria C. Els grups guanyadors en aquesta fase autonòmica passen a la següent fase, la estatal, la resolució de la qual es coneixerà durant aquest mes de maig. 

Els guanyadors provincials de Barcelona, han estat el mateix Col·legi ‘Maristes Igualada’, l’Institut Escola ‘Guillem de Balsareny’, i l’Escola ‘Joan Maragall’ de Sant Andreu de la Barca.

Els guanyadors autonòmics han estat premiats amb una experiència escape room per a tota la classe. Han rebut un xec simbòlic per realitzar aquesta activitat. I els guanyadors provincials una motxilla gravada amb motius del concurs. A més tots ells han rebut un diploma que els acredita com a guanyadors.A Catalunya, han participat un total de 6.219 estudiants i 133 professors de 103 centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. 

Sota el lema ‘El Camí que ens fa iguals’, el Concurs ha convidat els mestres i estudiants a fer diferents treballs per fomentar la inclusió i la igualtat dins del seu entorn més proper als àmbits de l'oci, l'educació, l'ocupació o l'accessibilitat universal.La participació dels estudiants i docents s'ha realitzat per aules completes (una feina-una aula). Els de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) han fet un cartell i els de Secundària, Batxillerat i FP (categories C i D) han dissenyat una peça audiovisual de 60 segons. 

El jurat de Catalunya ha valorat la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats. Ha estat format per la presidenta, Lidia Ramos,  cap del departament de Coordinació i Talent d’ONCE Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta 2a del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, Secretària Tècnica de COCARMI; Carmina Pujol i Lourdes Caseny, tècniques del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya; Àngels Castro, periodista; Sara Reñé, tècnica de material Tiflotècnic del CRE ONCE Barcelona i membre del grup ACCEDO; i Dolors Moreiras, Mestra del CREDV/CRE ONCE Barcelona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades