Back to top

Com adaptar una carrossa a la nova normativa?

La nova normativa que la FRAC vol aplicar respecte a les característiques de les carrosses comença a generar canvis en els vehicles d'algunes colles de carnaval. És el cas de la colla Els Collanuts que estan polint els últims detalls per estrenar carrossa aquest cap de setmana.
imatge de l'escala i part de la carrossa de la Colla Els Collonuts.

La colla Els Collanuts és una secció del Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals i fa dinou anys que surten al Carnaval. Fins ara ho feien amb un autobús força malmès i la colla ja feia uns anys que volia renovar el seu vehicle.

A tot plegat se li suma la nova normativa de la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval que entrarà en vigor a partir de 2022 i que obligarà a totes les colles a adaptar la seva carrossa a unes característiques determinades. Els Collanuts ja han fet aquest pas enguany tot i que diuen, no ha estat fàcil.

La nova normativa obliga a tenir unes característiques a la carrossa

La nova carrossa fa 8 metres de llargada per 2,4 d'amplada, les mides màximes que permet la nova regulació. Els membres de la colla han treballat en aquesta estructura cada dia durant un mes. Hi han hagut d'incorporar baranes i peces de seguretat així com fer nova tota l'instal·lació homologada de l'enllumenat. A part, el nou remolc ha d'estar matriculat i tenir assegurança. Tot plegat ha suposat a la colla una despesa de més de 15.000 euros, un esforç que fan amb molta il·lusió però a la vegada reconeixen que seria més fàcil amb més ajudes per part de l'Ajuntament.

Tot plegat és un exemple de com la il·lusió i les ganes de disbauxa fan de Carnaval una festa amb una elevada participació, ja sigui durant els dies de gresca, com en les setmanes prèvies sempre carregades de feina.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades