Back to top

'Com anar sols per la vida' amb l'hort a l'escola

L'Institut-Escola Pi del Burgar ja fa vuit cursos que celebren el projecte 'Com anar sols per la vida', on promouen entre els alumnes amb necessitats educatives especials com obtenir una major autonomia en el seu dia a dia.

Cultivar verdures per aprendre a anar sols per la vida. Un mètode més per a promoure l'autonomia en el dia a dia dels alumnes amb necessitats educatives especials de l'Institut-Escola Pi del Burgar de Reus.

Ja és la vuitena edició que, al llarg del curs educatiu, celebren el projecte 'Com anar sols per la vida', on l'objectiu és, fora de l'aula, aprendre a través de diferents espais com ser més autònoms. Alhora, seguir fomentant l'aprenentatge que obtindrien a les aules, com ara les matemàtiques amb el càlcul dels diners o la llengua amb la comunicació amb persones que no coneixen i a qui han de vendre els seus productes. 

Cultiven diverses verdures

Dins del 'Com anar sols per la vida', durant tot el curs han cultivat diversos vegetals, com patates, alls o moresc. Tot i això, els alumnes de l'Institut-Escola Pi del Burgar han venut tres tipus d'enciams. La resta de verdures que cultiven al llarg del curs se les queden els mateixos alumnes o les venen als professors del centre. 

«Com anar sols per la vida» és un projecte de caràcter inclusiu que es desenvolupa amb els alumnes de secundària amb necessitats educatives greus i permanents a l’Institut-Escola Pi del Burgar de Reus. Coordinat per una psicopedagoga i una mestra d’educació especial, el projecte té com a objectius incrementar l’autonomia en la vida diària d’aquests alumnes, fomentar la seva socialització, promoure'n el desenvolupament emocional i incrementar els seus coneixements curriculars bàsics. Mitjançant diferents microprojectes s’ofereixen experiències directes als alumnes que impliquen tant a la resta de l’alumnat del centre com a les famílies, als mestres i a tota la comunitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades