Back to top

Com cuidar la salut visual durant el confinament?

Confinats a casa consumim més hores de pantalles i utilitzem més la visió de prop. Què podem fer per no perjudicar la salut visual? El Josep Ramon Nebot, òptic de la Creu Blanca ens dóna alguns consells per adults i infants.
tea cup

Aquesta època de confinament és un bon moment per fer coses que no havíem fet mai per la nostra visió; podem treballar les habilitats visuals i anar canviant d'activitats durant el dia per relaxar la nostra vista. Aprofitem també per corregir hàbits visuals que fins ara no havíem tingut en compte i estiguem alerta si detectem algun problema visual.

Els més petits de la casa poden treballar habilitats visuals a través dels jocs, treballs manuals, cuina, etc. Fes clic aquí per accedir a algunes propostes d'aquestes activitats (https://opticalacreublanca.com/habilitats-visuals-casa/).

Pel que fa a el "teletreball" o la visió de prop durant molta estona seguida, cal tenir en compte els següents consells:

  • La regla bàsica quan estem treballant davant d'una pantalla és de 20-20-20, descans cada 20 minuts, durant 20 segons i mirant a 20 peus (6 metres).

  • Cal mantenir una postura adequada, sobretot si estem jugant amb una pantalla, quan juguem acostumem a tenir postures més estranyes.

  • Aprofitar les estones de sol, sortir uns minuts que ens toqui el sol i que puguem també mirar a distància una estona.

  • Si portem estona treballant, cal ser conscients de fer parpelleig periòdicament. Fins i tot, podem tancar els ulls durant 20 segons de tant en tant.

  • A l'espai de treball hi ha d'haver bona il·luminació; llum natural i vigilar els reflexos.

Consells per usuaris de lents de contacte i ulleres

ulleres

Hem de tenir molta cura i desinfectar les lents i les ulleres; s'han d'extremar les precaucions de neteja i desinfecció. Ens hem de rentar les mans abans i després de posar-nos les lents i també hem vigilar amb les ulleres perquè la Covid-19 podria estar-s'hi durant moltes hores; les hem de rentar amb aigua i sabó i eixugar-les amb un paper d'un sol ús.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades