Back to top

Com detectar casos de maltractament a dones grans?

L'Arc Serveis i Mossos d'Esquadra han dut a terme formacions entre diferents professionals de les cures a gent gran per tal de detectar casos de maltractament entre aquest col·lectiu.

Amb la pandèmia, els casos detectats de maltractament al domicili en dones grans s'ha vist accentuat, sobretot en les que pateixen algun tipus de demència pel fet d'estar tancades a casa. És per això que des d'Arc Serveis amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra s'ha dut a terme una formació per tal que els auxiliars d'atenció directa tinguin una idea clara dels senyals d'alarma per detectar un possible cas de maltractament.

Els casos detectats, la punta de l'iceberg

Com que aquestes víctimes difícilment podran anar a denunciar els maltractaments, els professionals que els van a visitar poden identificar senyals de possibles casos i servir d'enllaç per tal que Mossos d'Esquadra identifiqui si es tracta de maltractament o no.

formació maltractament a la gent gran

De fet, des del grup d'Atenció a la Víctima de Mossos d'Esquadra apunten que els casos que es coneixen malgrat ser relativament pocs, són només la punta de l'iceberg.


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades