Back to top

Com evitar "L'estafa del retrovisor"

Els mossos adverteixen de l'anomenada "Estafa del retrovisor", que afecta especialment la gent gran
retrovisor

Els Mossos d'Esquadra han advertit en les seves xarxes socials de l'estafa dels retrovisors.

Els estafadors col·lisionen contra vehicles per simular el trencament del retrovisor. És llavors quan demanen el pagament en efectiu de la reparació per evitar tràmits amb l'assegurança i en anar a un caixer miren el PIN i roben la targeta

Aquest tipus d'estafes són usuals en gent gran, per la qual cosa és recomanable que s'avisi que no caiguin en aquesta trampa. En aquest sentit, s'ha difós un comunicat on s'expliquen els detalls d'aquest fenòmen.

Com funciona?

mossos

Els estafadors provoquen habitualment una topada amb un vehicle i els danys afecten normalment els retrovisors. Donen la culpa a l'altre conductor (la víctima) i demanen iniciar el corresponent comunicat d’accident i amb moltes presses, doncs argumenten que han de marxar de forma immediata al seu país d’origen.

Un cop saben el nom de l'assegurança de la víctima simulen fer gestions per telèfon per esbrinar com han de gestionar el document. Arribat aquest punt, els fan posar al telèfon perquè parlin amb la companyia d'assegurances.

En qualsevol cas, la víctima acabarà parlant amb una persona implicada també en l’engany i que es fa passar per un treballador de la companyia asseguradora.

Li expliquen a la víctima que la tramitació del comunicat 'accidents entre vehicles de diferents països' és un procés lent i els aconsellen que, per agilitzar-ho, paguin efectiu la reparació dels danys del retrovisor. D'aquesta manera, aconsegueixen estafar entre 1.200 a 1.500 euros per reparació.

Què cal fer?

  • Es recomana estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes.
  • Inicieu els tràmits habituals després d'un accident accident de trànsit, a través de la companyia asseguradora.
  • Davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que pugui estar relacionat cal trucar al telèfon d’emergències 112 i activar els serveis policials.

Els mossos ens ho expliquen

Paraules clau:

Notícies relacionades