Back to top

Com pots ajudar als afectats per la guerra a Ucraïna?

L'Ajuntament de Reus es coordina amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de donar suport a la població víctima del conflicte

L'Ajuntament de Reus s'ha posat a disposició de la Generalitat de Catalunya des del primer moment de l'esclat del conflicte armat a Ucraïna per tal d'ajudar a les persones afectades per l'escalada militar. Com a membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Reus es coordina amb aquesta organització i participa en la campanya d'emergència que impulsa per tal de donar suport a la població víctima del conflicte. L’Ajuntament també hi col·laborarà econòmicament per contribuir a la compra solidària d’aliments, medicaments i articles de primera necessitat.

En el marc d'aquesta campanya, l'Ajuntament de Reus informa a la ciutadania de Reus dels canals oficials a través dels quals poder participar econòmicament en la campanya:

  • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Les persones interessades han d’emplenar el document de compromís ciutadà que s’adjunta al comunicat i que també es pot trobar al següent enllaç: https://www.fonscatala.org/ca/comunicacio/noticies/el-fons-catala-obre-una-nova-campanya-demergencia-davant-lescalada-violenta-ucraina

Els recursos econòmics recollits a través de la campanya d’emergència es destinaran a:

  • Assistència en les rutes de fugida. Cobertura de necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene, atenció psicosocial, protecció, serveis sociojurídics de persones desplaçades forçades a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia).
  • Es treballarà per identificar com poder desplegar assistència humanitària en origen: desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès.
  • Es treballarà per a la identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, en un enfocament de cooperació de municipi a municipi.

L’Ajuntament habilita un telèfon i un correu electrònic per atendre la ciutadania

En paral·lel, l'Ajuntament de Reus té habilitada una línia telefònica i un correu electrònic del servei municipal de Solidaritat i Cooperació per atendre peticions d'informació i consulta de la ciutadania en relació a oferiments d'ajuda a la població afectada pel conflicte: 977 010 229 i solidaritat.cooperacio@reus.cat.

La invasió i el bombardeig d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, la situació de guerra oberta al territori i la seva possible extensió en l’àmbit regional ha desencadenat un context de crisi humanitària aguda. En un context de patiment extrem de la població civil, es fa necessari atendre les necessitats humanitàries de les persones que pateixen les conseqüències de la guerra, i per això, amb l’objectiu que l’ajuda sigui més eficient, és important canalitzar les mostres de solidaritat a través dels canals oficials establerts.

Recollida humanitària

recollida

Paraules clau:

Notícies relacionades